Papion colorat

Niciodata nu am inteles de ce trebuie sa se asorteze papionul mirelui cu buchetul miresei, sau papionul cavalerului de onoare cu rochia miresei.

Nu inteleg de ce trebuie sa suporte bietul cavaler un papion roz sau rosu. Nu e atat de inteligenta domnisoara de onoare incat sa gaseasca alt accesoriu? Ceva de pus la buzunarul la sacou, orice altceva in afara de papion colorat. Mi se pare pur si simplu de prost gust. Papionul reprezinta in viziunea mea eleganta, stima, respect si nu doar ceva de pus la gat. Desi are o forma destul de ciudata, de funda, dar este de fapt o funda neterminata, ea totusi ar trebui sa reprezinta mai mult. Mi-am adus aminte acum de Moga, care poarta atat papion colorat cat si camasa curcubeu. Pur si simplu ridicol. Un nas rosu i-ar trebui si gata. Deci dragi fete si viitoare mirese, dar vreti sa fiti voi impecabile si sa ii facetipe ceilalti sa se simta ridicoli sugurumati-i cu un papion colorat. Daca insa le dati importanta si lor, ori papion in culoarea costumului ori clasica cravata.

Va asigur ca nu o sa dati niciodata gres cu o cravata.

Ce sa eviti cand mergi la ski in Austria?

In contextul general al statiunilor europene dedicate schiorilor, Austria ocupa un loc de frunte, atat datorita calitatii partiilor, frumusetii statiunilor si peisajelor, dar si datorita calitatii deosebite a spatiilor de cazare. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti oferte ski Austria, si mai ales lucruri pe care trebuie sa le eviti pentru o vacanta reusita, lipsita de riscuri si cu asteptari pe care sa nu ti le poti indeplini.
 
Daca este prima ta vacanta la ski si vrei sa inveti sa schiezi intr-una dintre scolile de schi celebre in Europa opteaza intotdeauna pentru destinatii potrivite nivelului tau de pregatire. Evita statiuni precum St. Anton, care este oricum si destul de scumpa. Poti opta mai degraba pentru Zell am See sau Kaprun, extrem de populare in randul turistilor de pretutindeni. Evita traseele in afara pistelor, daca esti incepator si daca nu esti foarte bine familiarizat cu zona. Pot fi extrem de riscante, nu numai din punct de vedere al pericolului producerii de accidente, dar si pentru ca exista riscul de avalanse. Traseele off-piste nu sunt foarte populare, si atrag in general schiori foarte experimentati. Evita sa alegi o statiune in care nu ai suficiente modalitati de petrecere a timpului off-ski. Mai ales daca mergi in vacanta cu familia, poti fi convins ca nu vei sta cat e ziua de lunga pe partie, si atunci ai nevoie de o oferta generoasa de restaurante, magazine, poate si de ceva trasee de drumetie, obiective turistice pe cat posibil si ceva optiuni pentru spa.
 
Daca esti genul care prefera linistea si o vacanta mai retrasa, departe de aglomeratia celor mai populare statiuni, care nu iti lasa loc sa te misti pe pista sau unde nu gasesti loc in restaurantul care te atrage, poti opta pentru statiuni mai retrase. Vei gasi si aici partii bune, hoteluri sau pensiuni de calitate si nu vei face rabat de la pretentiile pe care le ai de la vacanta de iarna. Poti opta, asadar, pentru Leogang, in apropiere de Zell am See, o statiune linistita cu partii pentru incepatori si schiori de nivel mediu. De asemenea, ai si varianta Obergurgl, perfecta pentru familii, dar departe de tumultul marilor resorturi.

Jocul de golf o atractie si in Romania

Golful in Romania incepe sa prinda din ce in ce mai mult teren in randul iubitorilor de acest sport, el fiind introdus in categoria de jocuri exclusiviste.

Termenul de golf a aparut oficial in 1457 in cadrul unei legi date de parlamentul scotian prin care se interzicea practicarea acestui joc. Printre iubitorii de golf circula insa, o gluma referitoare la denumirea acestui sport, conform careia cuvantul este un acronim pentru ''gentlemen only, ladies forbbiden''. Pentru a  practica acest tip de sport ai nevoie nu numai de bani asa cum se afirma, dar si de ceva timp. Ca ustensile necesare acestui joc indispensabile sunt crosele cu ajutorul carora se loveste o minge pozitionata intr-o zona de start, pana in zona finala numita ‘’hole’’. Pe un teren de golf exista 18 parcursuri, o partida formata din 4-5 jucatori durand in medie cam 4.5 ore.

In ceea ce priveste durata de invatare a jocului, aceasta este relativa tinand de dorinta fiecaruia, precum si de interesul acordat asimilarii strategiei de joc. Nu se poate spune cu exactitate de cat timp are nevoie un novice sa invete regulile si modalitatea de joc, existand cazuri cand acestia au deprins tot ceea ce era necesar sa cunoasca si numai intr-o saptamana. Privind latura sociala a acestui joc, se spune ca el se potriveste bine cu mediul de afaceri, deoarece fiind practicat in general de afaceristi acestia discuta in timpul unui joc de golf oportunitati de afaceri sau dezvoltari de capital.

In Romania acest tip de sport de bucura de un real succes mai ales dupa aderarea tarii noastre la U.E., existand terenuri mici de catre 9 si 6 parcursuri, insa pe viitor se pregateste amenajarea unui teren de golf de 18 parcursuri.

Fiind o combinatie de sport in natura ce confera ideea de apartenenta la un club precum si intretinerea relatiilor de afaceri, golful a inceput sa se dezvolte rapid fiind singurul sport cu o rata de crestere de 12% pe an.

Pe langa caracterul de socializare pe care il detine, golful a devenit si un sport practicat de familii intregi, traditia transmintandu-se din generatie in generatie, devenind un obicei pentru anumite familii pasionate de acest joc. 

Mai frumoase, mai bolnave


Acum cativa ani ne vizita deseori un om care avea o poveste trista de viata. Faptul ca a fost un gentelman i-a distrus intreaga viata. Voi explica aceasta afirmatie.

Intr-o zi obisnuita s-a dus la stomatolog impreuna cu o colega de serviciu, pe care a lasat-o inaintea lui sa intre in cabinet ca nah…ea este femeie si trebuie sa ii acorde prioritate. Dupa aceea, a intrat si el. A trecut timpul si a observat ca ceva nu este in regula, pentru ca se simtea rau. La un consult a depistat ca are hepatitca C. Cauza? Colega lui era bolnava, medicul stomatolog nu dezinfectase ustensilele, prin urmare si el contactase heptatia. Acest fapt i-a distrus viata, pentru ca nu exista leac. Este o boala incurabila.

Mi-am adus aminte de aceasta persoana cand am citit ca Romania este fruntasa. Nu la fotbal, ci in cazul infectarii cu hepatita B sau C.

Imagineaza-ti ca te duci la un salon de infrumusetare. Este adevarat ca pleci de acolo cu o manichiura perfecta, dar ti se ofera un bonus: hepatita. Acest lucru se intampla din cauza motivului de mai sus: lipsa sterilizarii instrumentelor. Jurnalistii de la ProTv au facut un experiment si au filmat cu camera ascunsa la zece saloane. Cand angajatele a sapte dintre ele au auzit ca persoana in cauza are hepatita au refuzat sa ii faca manichiura. Una dintre ele a explicat faptul ca virusul de pe truse nu se sterilizeaza, chiar daca ei spun contrariul. Mai bine era sa nu fi spus, este concluzia angajatei. Probabil sunt atatea persoane care nu spun acest adevar, de teama sa nu fie refuzati, mai ales ca sunt incurajate la aceasta. Aici intervine problema. Este mai bine sa ai virusul hepatic si sa nu spui? Este mai bine sa ii imbolnavesti pe altii?

Trebuie sa avem mai multa grija de mana cui ne lasam, indiferent ca este vorba despre medicul stomatolog sau manichiurista. Nu putem intotdeauna sa ne protejam, insa de ce nu am duce propria noastra trusa la salonul de infrumusetare? Probabil aceasta ar fi o metoda prin care ne putem feri de hepatita si nu numai. Daca noi nu avem grija de noi insine, nu o va face nimeni in locul nostru!

Vitaminele prenatale si suplimentele minerale in sarcina


Majoritatea viitoarelor mamici sunt confuze in privinta vitaminelor prenatale si a suplimentelor minerale in perioada sarcinii. Desi acestea sunt constiente ca in timpul sarcinii este necesara o alimentatie echilibrata, gravidele se lovesc in general de recomandarea medicului de a lua vitamine prenatale sau suplimente. Aceste vitamine au scopul de a furniza toti nutrientii necesari, atat viitoarei mamici cat si fatului, nutrienti ce nu se pot obtine din dieta zilnica. Cu alte cuvinte, vitaminele au rolul de a suplini orice deficit nutritional ce poate aparea pe parcursul sarcinii.

Ce sunt aceste vitamine prenatale?

Acest tip de vitamine este recomandat femeilor inainte de conceptie, dar si in timpul sarcinii sau chiar dupa sarcina, in special atunci cand noua mamica decide sa-si alapteze bebelusul. Majoritatea acestor vitamine contin o cantitate mai importanta de fier, calciu si acid folic decat multivitaminele normale. Femeile gravide au nevoie de un aport de acid folic dublu fata de cele obisnuite si deasemeni si de 50% mai mult calciu.

Cele mai importante vitaminte pentru o sarcina sanatoasa:

Acidul folic, calciu si fier

Acidul folic are scopul de a reduce riscul nasterii unui copil cu malformatii ale creierului sau defecte de tub neural. Este recomandat ca tuturor viitoarelor mamici sa li se aplice o doza de 400 micrograme de acid folic pe zi. De asemeni, exista si surse naturale de unde puteti consuma acid folic, precum: citrice, nuci sau legume cu frunze verzi.

Calciul in perioada sarcinii are rolul de a preveni reducerea densitatii sistemului osos al mamei, si in acelasi timp ajuta la dezvoltarea osoasa a fatului. Specialistii au constatat faptul ca organismul unei femei gravide absoarbe mult mai bine calciul pe toata perioada sarcinii.

Fierul poate ajuta ca circulatia sangvina a mamei si a fatului sa transporte cat mai bine oxigenul. Este foarte important ca viitoarea mamica sa nu aiba un deficit de fier in ultimul trimestru, deoarece acela este momentul in care fatul necesita cat mai mult fier. Resursele suficiente de fier pot preveni riscul unei nasteri premature.

Vitamina D

Aceasta vitamina este benefica corpului dumneavoastra deoarece ajuta la formarea oaselor si dintilor fatului. Lipsa vitaminei D in perioada sarcinii poate conduce la o crestere anormala a bebelusului si la intarzierea dezvoltarii sale fizice. Sursele naturale de vitamina D sunt: laptele de soia, lactatele, galbenusul de ou si orezul.

Cand se pot administra aceste vitamine?

Medicii recomanda ca vitaminele prenatale sa fie luate inca din perioada in care planuiti conceperea unui bebelus, iar apoi sa se continue administrarea acestora pe toata perioada sarcinii si alaptarii. Este indicat sa luati aceste suplimente seara inainte de a merge la culcare pentru a evita posibilele stari de greata. Trebuie sa fiti constiente de faptul ca aceste vitamine si suplimente minerale nu pot inlocui alimentatia din timpul sarcinii, insa este indicat sa le luati pentru a acoperi o gama cat mai larga de nutrienti necesari sarcinii.

Precautii privind vitaminele din timpul sarcinii

Trebuie sa va instiintati medicul in cazul in care simtiti un disconfort odata cu inceperea administrarii vitaminelor. Majoritatea viitoarelor mamici acuza anumite stari de greata in momentul in care iau vitaminele prenatale, iar medicul va poate recomanda altele care sa nu va faca rau.

Nu este normal sa cresteti doza de vitamine inainte sa va intrebati medicul, deoarece va poate afecta atat pe dumneavoastra cat si pe copil.
Discutati cu alte gravide pe forumul 7 pitici despre necesarul de vitamine in preconceptie/sarcina.

Contactul fizic- limbaj al iubirii

Contactul fizic ca limbaj al iubirii inseamna ca partenerul se simte iubit cand il atingi, mangai, cand ai un contact fizic cu el/ea. Iata cateva sfaturi:
  • Obisnuieste-te sa-ti mangai mai des partenerul, joaca-te cu mainele, atinge-l pe umar, etc.
     
  • Saruta, imbratiseaza partenerul inainte de culcare si dimineata.
     
  • Stati unul langa altul, exploreaza-i corpul.
     
  • Invata tehnici de masaj, cu siguranta te va aprecia foarte mult pentru asta.
     
  • In intimitate reaprinde din cand in cand flacara de la inceput amintindu-i cum era initial.
  •  
  • Jocuri ce implica contactul fizic
     
  • Dupa un efort fizic intens fa-i un masaj(la maini, daca a dactilografiat mult, la talpa daca a mers mult sau pe spate daca a facut treaba.
     
  • Atingerea e vindecatoare in momente bolnavicioase.Cand o doare capul maseaza-i tamplele si gatul; cand e racita maseaza-i fruntea.
     
  • Ii poti scrie pe spate cand este cu spatele la tine.