Imbunatatirea optimizarii SEO poate fi facuta atat prin tehnici complicate ce tin de programare si modificarea codului sursa, dar si prin unele mai simple si la indemana oricui. Iata cateva dintre aceste metode foarte simple de imbunatatire a optimizarii pentru motoarele de cautare. Contintul siteului trebuie sa fie interesant, relevant, sa fie creat continuu si sa nu fie copiat din alte parti. Strategia de marketing online se bazeaza exclusiv pe continut si pe modul in care abordam aceasta problema in cazul aplicarii diferitelor metode optimizare seo.
In general, utilizatorii intra pe site in cautarea unor informatii, unor explicatii, raspunsurilor la niste intrebari. Daca noi nu oferim ceea ce asteapta acestia, atunci ne vom pierde si putinii vizitatori care-i avem, la fel si traficul. Link-urile care vin din exterior, de la alte siteuri, trebuie sa fie cat mai multe si sa vina de pe siteuri cu acelasi profil, din acelasi domeniu, cu postari pe subiecte similare cu cele de pe siteul nostru. Foarte important e ca link-urile care provin din exterior sa fie doar de la siteuri cu autoritate, sa se scrie despre siteul nostru, sa se faca referiri la articolele noastre pentru a ajunge cat mai sus in cautarile Google. Titlul paginilor trebuie sa nu fie copiat si nici sa existe duplicate, sa fie original si unic, sa aiba cuvintele cheie principale in el si sa fie relevant pentru continutul la care face trimitere. In formatarea titlurilor si intertitlurilor trebuie sa se tina cont si de Headings si de succesiunea fireasca a acestora.
Deosebit de utile sunt si link-urile interne create corect, pentru navigare usoara si rapida in tot siteul, fara a pierde timpul cu prea multe click-uri, dar si densitatea cuvintelor cheie, care nu trebuie sa fie neglijata cand se aplica metode optimizare seo, intrucat ea poate distruge sau ajuta fiecare postare sa apara cat mai sus in rezultatele returnate de Google la o cautare simpla. Meta tags si meta description sunt iarasi foarte importante pentru ca ele pot conduce vizitatorul spre site si il pot face sa dea click pentru a afla mai multe despre ceea ce il intereseaza de pe siteul dvs. Si structura URL trebuie sa fie „periata” si simplificata, fara caractere speciale si denumiri prea lungi.
Nu in ultimul rand, denumirea domeniilor siteului trebuie sa fie foarte usor de retinut si de scris, de tastat, pentru a nu se pierde timp atunci cand se cauta siteul respectiv. Prin astfel de metode optimizare seo putem evita penalizarile si zadarnicirea muncii de optimizare pentru motoarele de cautare.
No comments:
Post a Comment