Cum functioneaza o camera IP si de ce e asa de buna?

Supravegherea printr-un sistem de camere digitale castiga din ce in ce mai mult teren pe masura ce preturile sunt tot mai bune pentru buzunarele doritorilor. Camerele IP (Internet Protocol) sunt cele mai eficiente din gama larga de camere de supraveghere intalnita pe piata la ora actuala. Camerele digitale de supraveghere, s-o spunem pe aia dreapta, le-au depasit de mult pe cele de supraveghere video CCTV.

Cu o instalare camere supraveghere foarte simpla si curata, aceste camere digitale se folosesc de o retea de calculatoare pentru a transmite si a primi informatie. Managerul retelei nu trebuie sa se afle intr-un punct fix, de vreme ce camerele pot fi controlate via Internet. Daca cladirea are WiFi atunci sistemul poate fi accesat de oriunde. In practica, o instalare camere supraveghere ii poate ajuta pe gardienii care patruleaza etajul doi al unui complex comercial sa vada si ce se intampla la primul etaj prin accesarea fluxului video transmis de camerele digitale. In esenta, functionarea lor e asemanatoare cu cea a camerelor web utilizate si ele, uneori, la instalare camere supraveghere. Camerele IP pot fi repozitionate-adica in loc de usa de la intrare o camera IP poate supraveghea coltul din spate al camerei, raspund la lovire, miscare, sunet si nu filmeaza cand nu e miscare sau zgomot si asigura comunicarea securizata dintre angajati si, poate, sef.

O aplicabilitate foarte la moda a camerei IP este si supravegherea dadacei care are grija de micuti cat dvs. sunteti in concediu sau pana la birou. In foarte multe cazuri parintii au fost ingroziti la ce chinuri erau supusi micutii si cat e urat se comporta bona cu ei. La fel, camera IP poate fi utilizata ca sa se verifice ce fel de relatie au doi tineri care se vad in absenta parintilor si daca fac prostii cu tenta sexuala sau doar se uita cumintei la un film de dragoste.

No comments:

Post a Comment