Aragaz versus electrocasnice incorporabile

Desi piata electrocasnicelor pentru bucatarie a fost cucerita in ultima vreme de plite si cuptoare incorporabile, care se integreaza foarte bine in mobilier si dau un aer modern si in acelasi timp functional bucatariei, era aragazurilor nu a apus. Ba dimpotriva! Capitolul la care un aragaz Arctic, spre exemplu, castiga in fata electrocasnicelor incorporabile (combinatia plita si cuptor) este pretul. Astfel, pretul unei plite si al unui cuptor impreuna reprezinta dublul pretului unui aragaz. Este unul dintre motivele pentru care foarte multi clienti prefera inca sa investeasca in aragazuri si nu in electrocasnice incorporabile. Vestea buna este ca producatorii de electrocasnice mari de bucatarie nu se opresc din modrnizarea acestui produs, modele tot mai noi si mai moderne de aragazuri fiind lansate pe piata, pentru a satisface orice buget si cerinta.

In materie de design, exista pe langa clasicul aragaz alb, si varianta de culoare maro, bej sau negru, dar si aragazuri cu un aspect vintage, atat ca si culoare cat si ca accesorii. Aragazurile moderne dispun de aprindere electrica, atat pentru plita cat si pentru cuptor, dar si de iluminat pentru cuptor. De asemenea, mare parte din aragazurile de pe piata si mai ales cele lansate de Arctic dispun de sistem de siguranta pentru cuptor, care stinge ochiul atunci cand apar defectiuni sau cand puterea gazului scade sau se opreste alimentarea. Unele modele de aragaz dispun de rotisor sau grill cu ajutorul carora se pot realiza preparate mai speciale si mai diverse.

Aragazul clasic nu poate fi incastrat in mobilier, pentru ca din pacate nu dispune de sisteme de ventilare care sa impiedice caldura dinauntru sa se propage prin peretii exteriori, aragazul avand asadar nevoie de spatiu intre el si obiectele de mobilier invecinate. Insa dimensiunile sale standard il fac usor de amplasat in orice bucatarie, mai ales in spatiul special gandit pentru el, in vecinatatea tevii de alimentare cu gaz.

No comments:

Post a Comment