Cum alegem blocurile de apartamente noi?

Daca vrei sa te muti intr-o noua locuinta este bine sa incepi cautarile cu ceva timp in urma. Apartamentele in zonele bune se dau rapid, cele amplasate aproape de mijloace de transport sau supermarketuri, scoli, spitale sunt foarte cautate si dispar din oferte peste noapte fara nicio sansa sa le vizionezi macar. Pentru cei care cauta confort sporit si o compartimentare mai buna dezvoltatorii au construit blocuri cu apartamente noi, cu toate dotarile necesare si finisaje de calitate, cu izolatie termica si fonica si securitate sporita.

Blocurile de locuinte noi pot fi tentante insa ascund destul de multe capcane. In primul rand inainte sa alegi un astfel de bloc trebuie sa vezi cine il construieste, daca firma dezvoltatoare este de incredere si are o reputatie buna. In al doilea rand cand dezvoltatorul s-a dovedit a fi serios poti merge la fata locului sa vezi cum e implementat proiectul, multi dezvoltatori au proiectele pe site si poti vedea exact cum merg lucrarile. In al treilea rand, ai grija la utilitati si la accesul la diverse tipuri de conducte, de apa, gaze, la modul in care s-a facut racordarea. Multe blocuri ori au o racordare proasta si te trezesti cu apa si toaleta care da pe afara, ori nu au deloc, poate sa nu existe acces la gaz sau curent, sa fie probleme cu alimentarea. In al patrulea rand daca alegi blocuri cu apartamente noi trebuie sa fii atent si la termenul stabilit de dezvoltator, daca a tot fost prelungit e bine sa eviti blocurile respective. De asemenea e bine sa vizionezi apartamentul dorit, sa vezi toate dotarile, sa vezi cum arata geamurile, izolatia, parchetul, ce calitate au finisajele asa cum sunt ele, in stadiul la care s-a ajuns, sa vezi daca intr-adevar e compartimentarea care exista in proiect.

Cand ai bifat toate aceste lucruri mai trebuie sa compari preturile, sa vezi daca sunt anumite clauze si lucruri care se vor face dupa ce se termina constructia, daca ai locuinta la cheie sau mai trebuie sa astepti pana cand ai acces si la majoritatea utilitatilor. Intr-un final poti sa inchei un contract si sa achiti un avans, sa astepti terminarea lucrarilor sau sa te muti deja daca acestea au fost deja finalizate.

No comments:

Post a Comment