Noile tendinte in amenajari interioare

Parca si acum imi aduc aminte de parca ar fi fost ieri frenezia care m-a cuprins cand mi-a cumparat casa si a trebuit sa o decorez. Vroiam sa cumpar ce e mai bun si la moda la momentul respectiv si mi-am petrecut foarte multe ore pe interenet documentandu-ma, cautand cele mai mici preturi si cele mai bune oferte raportate la calitate/ pret. Din acest motiv m-am gandit sa scriu un scurt articol despre ce tendinte care sunt la moda in anul acesta din puct de vedere coromatic pentru alegerea gresiei sau faiantei si din punct de vedere al mobilierului.
Pentru gresie si faianta, dar si pentru pereti camerelor, se pastreaza din tendintele anilor anteriori. Se pastreaza trendul placilor de faianta cu motive florale cu aspect satinat, insertiile metalice glamour, sau seturile de inspiratie retro. Din punct de vedere a culorilor pe langa nunatele clasice, se poarta combinatiile intre culorile neutre si cele tari, electrizante.
Din punct de vedere a mobilierului se observa o indreptare catre stilul anilor 40. Se poarta mobilierul in stil metropolitan - definit prin rafinament, amploare si modernism,  acesta fiind inspirat din aspectul hotel boutique-urilor. Un alt trend este accentul pus pe piesele de mobier de calitate superioara, confortabile si cu perioada mare de viata.
Din punct de vedere tendintelor in amenajari interioare ca si culori, noile vedete sunt galbenul, albastrul si oranjul. Pe langa aceasta raman in continuare la moda: violetul nuantele de olive si capuccino. Aceste culori sunt vibrante si pline de viata.
Un alt accent in noul an se pune pe folosirea cat mai bine a spatiului, folosirea de materiale si electrocasnice ecologice precum si cu o functionalitate sporita mai ales in ceea ce priveste mobilierul de bucatarie.
Evident ca stilul ales trebuie sa se potriveasca in primul rand personalitatii voastre, iar tendintele ar trebuie folosite doar ca un guide line si nu un must have.

2 comments:

  1. Sunt perfect de acord, in special cu ultima parte: tendintele ca guideline, nu ca ceva obligatoriu. Nu de alta, dar renovarile periodice si deranjul ocazionat la schimbarea fiecarui trend ne cam depasesc baierele buzunarelor. Inainte de toate bun gust, as spune eu, si crearea unei atmosfere cat mai placute si suportabile pe termen lung. Pe mine m-a apucat de curand fascinatia pentru gresii si faiante, pentru ca am vrut sa-mi reamenajez baia. Locuind o vreme buna in Spania, am ales niste combinatii lejere si totusi fresh de la Roca. Mie mi s-au parut trend setteri, dar cu mult bun gust si o oarecare neutralitate (stil minimal care n-are cum sa deranjeze pe termen lung). Mult succes si alegeri inspirate tuturor!

    ReplyDelete
  2. Mie cel mai important mi se pare criteriul calitate in alegerea de faianta si gresie si abia apoi aspectul. Am lucrat cu materiale minunate ca aspect, foarte la moda, care apoi s-au ciobit repede sau au absorbit umezeala din baie si si-au schimbat culoarea. Mare atentie!

    ReplyDelete