Mai putine masini noi inmatriculate

Desi investitorii incearca sa favorizeze dezvoltarea industriei de masini, din ce in ce mai putini potentiali cumparatori isi petrec timpul sa monitorizeze evolutia pietei de anunturi auto. Cei din clasa mijlocie a societatii au renuntat la gandul de a-si schimba vechea masina. Instabilitatea parlamentului in privinta taxelor de mediu, de poluare si de prima inmatriculare creeaza o stare de vulnerabilitate pentru potentialii clienti. Cu toate ca si-ar permite un autoturism mai bun decat cel actual, romanul ezita sa faca vreo manevra, fiindca legile se pot modifica de la o zi la alta. Initial, afacerea care promitea a fi profitabila, poate deveni peste noapte paguboasa.
 
Mai multe statistici arata ca piata de vanzare a autoturismelor noi este in continua scadere. In cea de-a doua jumatate a acestui an, o statistica arata ca s-au inscris in circulatie cu 45%  mai putine masini noi ca in 2012. Cu toate ca s-a demarat programul „Rabla”, numarul vehiculelor noi inscrise in circulatie din luna iunie este de 3.967. Programul respectiv are drept scop atragerea cumparatorilor, care favorizeaza piata de anunturi auto second – hand, catre masinile noi.
 
Cu toate ca se incearca inclinarea balantei inspre reinnoriea parcului auto din Roamnia, statisticile din a doua perioada a anului 2013 arata ca stradania este in zadar. Daca romanul isi schimba masina uzata, in schimbul acesteia nu va cumpara una noua. In urma unui studiu, se poate observa ca in primele cinci luni ale anului 2013, din totalul de 100.000 de anunturi auto postate, mai mult de jumatate cuprind autoturisme cu norme de poluare euro II si III.
 
Din pacate, sistemul nu incurajeaza innoirea autoturismelor, ci pastrarea celor vechi sau schimbarea lor cu unele trecute de prima tinerete.

No comments:

Post a Comment