Inghetata de ciocolata

Cand am realizat aceasta reteta, m-am gandit ca nu va iesi mare lucru, deoarece in componenta ei exista lapte. De obicei, inghetata se face cu frisca, dar de data acesta am facut cu lapte si a iesit chiar foarte buna. In schimb, difera cantitatea. Nu va iesi la fel de multa ca si cea cu frisca, dar va avea un gust … chiar foarte bun.

Ingredinetele necesare pentru a prepara inghetata de ciocolata sunt: 500 grame de lapte, cinci galbenusuri, 120 grame de zahar, 120 grame de ciocolata amara rasa fin (sau puteti folosi ciocolata amara, dar si cu lapte), o esenta de vanilie (sau un baton de vanilie).

Punem la congelator un vas de inox, pe care il lasam la congelator, timp de cel putin doua ore. Laptele il punem pe foc impreuna cu vanilia (sau cu batonul de vanilie), iar cand incepe sa fiarba oprim focul. Cat timp laptele fierbe, frecam cu o lingura de lemn, iar galbenusurile cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Daca am folosit baton de vanilie, trecem laptele printr-o sita ca sa eliminam impuritatile si inlaturam batonul de vanilie. Laptele fierbinte il turam peste compozitia de galbenusuri. Amestecam incet si punem acest amestec final din nou pe foc mic. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam ciocolata rasa si amestecam.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand se raceste complet, il punem in vasul pe care l-am bagat la congelator. Aceasta compozitie de inghetata o scoatem din 40 in 40 de minute si amestecam energic in ea pentru a sparge cristalele de gheta, care se formeaza mai ales la inceput. Etapa aceasta este foarte importanta, pentru a avea o inghetata cremoasa. In aceasta etapa, inghetata va scade in volum, dar va ramane foarte cremoasa.

No comments:

Post a Comment