Regina Maria

Se bat albusurile spuma cu o lingura de apa. Dupa ce s-a format o spuma tare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana nu se mai simte zaharul.  Apoi se adauga incet galbenusurile si faina. Se amesteca usor si se pune la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana trece testul scobitorii.

Pentru crema avem nevoie de sase galbenusuri, 20 grame de zahar, 200 grame de margarina si doua linguri cu cacao.

Galbenusurile si zaharul se pun pe bain – marine pana ce se ingroasa, iar zaharul nu se mai simte. Lasam la racit aceasta crema. Margarina se freaca cu cacao, iar apoi se pune putin cate putin din crema pana cand toata este pusa in margarina. Va rezulta o crema gustoasa, care este gata de pus pe blat, dar pana o punem, o putem baga la frigider.

Pentru bezea aveti nevoie de sase albuse, 200 grame de zahar, 200 grame de nuci prajite si taiate, doua linguri de faina, un plic praf de copt si o lingura de zeama de lamaie.

Se bat albusele spuma tare, apoi se adauga si zaharul, si din nou se bat. Peste spuma se adauga nucile, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Aceasta spuma se coace pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Pentru glazura avem nevoie de 200 grame de zahar pudra, trei linguri de apa fiarta, trei linguri cu ulei si doua linguri de cacao.

Zaharul pudra se amesteca cu cacao, se adauga cele trei linguri de apa fiarta si cele trei linguri de ulei. Se formeaza o pasta care se va pune peste prajitura ca glazura.

Asambalarea acestei prajituri se face astfel: punem blatul pe un platou, apoi adaugam crema si bezeaua. Peste bezea punem glazura de cacao.

No comments:

Post a Comment