7 atractii turistice ale litoralului romanesc

Deschiderea granitelor si facilitarea calatoriilor in strainatate au facut ca litoralul romanesc sa fie o alegere secundara in ceea ce priveste vacanta de vara a romanilor. Va prezentam 7 locuri pe care trebuie sa le vedeti cel putin o data in viata daca va decideti sa petreceti vacanta de vara „acasa”, pe litoralul romanesc.

Insula Ovidiu este situata in Lacul Siutghiol din cadrul statiunii Mamaia. Accesul la insulita se face cu ajutorul unui mic vapor care pleaca din zona Cazino. Aici puteti descoperi un complex turistic deosebit.

Pontonul Mamaia a fost inaugurat in anul 2012. Avand o lungime de 5000 de metri, acest ponton este ideal pentru plimbari linistite. Bancile pentru odihna, soarele, briza si atmosfera de vacanta aduc acestui loc un farmec special.
Telegondola din Mamaia exista din anul 2004. O plimbare dureaza aproximativ 8 minute. Aceasta experienta inseamna plimbarea la 50 de metri inaltime deasupra solului si implica peisaje minunate ale acestei statiuni.

Acvariul Constanta exista inca din anul 1958 si a fost pentru mult timp singurul acvariu din Romania. Aici turistii pot admira peste 100 de specii de pesti si vietuitoare marine care apartin diverselor zone geografice.

Cazino Constanta este emblema orasului de la malul Marii Negre. Acesta exista aici de mai bine de 130 de ani. Acest simbol al litoralului romanesc este marturia vie a luxului din secolul XX. Foarte multe persoane asociaza aceasta cladire fastuoasa cu expresia „litoral Romania”.

Portul turistic Tomis este accesibil atat localnicilor, cat si turistilor care vor sa admire frumusetea rapitoare a marii, indiferent de sezon. Aici pot fi admirate yachturile luxoase si cele mai impresionante ambarcatiuni. Vara, in portul Tomis, isi fac simtita prezenta si grupuri de delfini.

Gravity Park Constanta este un obiectiv turistic special creat pentru iubitorii de sporturi exteme. Acesta este cel mai mare complex turistic dedicat sporturilor extreme din Romania. Inaugurat in 2008, acest obiectiv are peste 8500 de metri patrati.

No comments:

Post a Comment