Riscurile in timpul lucrului in afara tarii

Munca in strainatate vine cu un anumit risc pentru cei care au ales sa profite de oportunitatile de angajare in statele UE care altfel nu ar fi disponibile in tarile lor de origine. Bolile si accidentele soldate cu vatamari corporale sunt cateva scenarii care se pot intampla pentru lucratorii din afara granitelor Romaniei.

Se pot confrunta cu situatii care implica intreruperea calatoriei, anularea unui zbor, intarzierea bagajelor sau pierderea documentelor de calatorie si obiectelor personale, astfel ca individul departe de casa ar trebui sa fie constient de faptul ca o pregatire minutioasa cu privire la munca in strainatate si asigurarea pe durata acesteia acopera pierderile si cheltuielile efectuate in afara tarii. Intre locurile de munca disponibile in strainatate sunt, de obicei, si cele considerate ca avand risc mediu, cum ar fi echipajele de transport al marfurilor sau muncitorii in constructii. In exercitarea rutinei de zi cu zi, pentru lucratorii de peste granite, mai ales cei care se angajeaza in munca manuala (din moment ce globalizarea a necesitat angajarea lucratorilor straini calificati), singura optiune este de a lua masuri de precautie, cum ar fi sa aiba o polita de asigurare a muncii, astfel incat sa scada incidenta problemelor direct asociate cu lucrul in spatiul UE. Multe tipuri de munca in strainatate cer sa existe documente de acoperire a diferitelor cheltuieli, inclusiv cele de sanatate, precum platile pentru spitalizare, tratament medical si alte accidente.

XBT Trading este o firma cu experienta in acest domeniu care ofera asistenta de specialitate si care se ocupa de pregatirea actelor necesare inaintea plecarii la munca in tarile Uniunii Europene, cum ar fi cele de eliberare formular a1. In plus, pentru amenintarile non-viata, cum ar fi incidentele care pot aparea in drum spre o alta tara - furt, pierdere de bunuri, accidente minore – exista politici anume care ajuta la plata pentru atenuarea acestor inconveniente.

No comments:

Post a Comment