Incercati o mancare libaneza plina de vitamine si minerale

In bucatarie trebuie sa ai multa inspiratie, imaginatie, sa stii cand putin inseamna mult si mult inseamna putin, sa ai simtul aromelor si sa stii ce condimente sa alegi pentru a pune in valoare mancarea pe care ca o ai de servit clientilor.

Bucataria libaneza - un deliciu culinar

Bucataria libaneza este poate cea mai complexa dintre toate bucatariile pe care romanii au inceput sa le incerce si asta pentru ca imbina savoarea mediteraneeana cu un pic din carisma orientala si condimente banale. Produsele banale sunt puse intr-o noua lumina, cu ajutorul unor combinatii care imbina exoticul si clasicul in cele mai neasteptate moduri. Ca in orice bucatarie cu specific traditional, si bucataria libaneaza si orice fel de mancare libaneza are cateva ingrediente care nu lipsesc din orice preparat.

Cele mai frecvente aparitii in mancarurile libaneze le au nautul, maslinele si uleiul de masline, patrunjelul sau rodia. Nautul se utilizeaza in special pentru a prepara un humus delicios, fara grasimi, plin de fibre si proteine. Bogat in minerale si vitamine, nautul este foarte bun pentru organism pentru ca poate reduce colesterolul din sange, nu permite acumularea de zahar la nivel sanguin, fiind recomandat diabeticilor si cardiacilor. Sistemul digestiv si nervos vor fi si ele tinute la adapost de orice afectiuni grave.

Patrunjelul pe care-l gasim in mancare libaneza, in special in warak anab, taboule sau arayes kafta e bun pentru digestie, pentru sistemul imunitar, lupta impotriva cancerului si e excelent pentru cei care au probleme de fertilitate. Pe de alta parte, maslinele regasite in salate ne protejeaza de imbatranirea prematura celulara, avand mult fier, vitamina E sau minerale si acizi grasi esentiali omega 3, dar si calciu. Uleiul de masline, deosebit de gustos scade colesterolul, se foloseste in orice preparat pe care il pot manca si diabeticii sau bolnavii de ulcer, prevenind bolile cardiovasculare si cancerul.

In fine, rodia pe care o gasim in sosuri libaneze sau impreuna cu puiul, carnea de vita, vinetele cu susan, e plina de antioxidanti, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si imbunatateste circulatia sanguina. Asadar, ingrediente banale sau putin mai sofisticate care fac din bucataria libaneza una gustoasa si sanatoasa, buna pentru oricine. Cea mai buna mancare libaneza o puteti gusta doar comandand ce doriti de la mezze.ro, un adevarat restaurant online.

No comments:

Post a Comment