Cat de importanta e prezenta unui coach cariera pentru un parcurs impecabil inca de la inceputul carierei?

Cariera aleasa de fiecare dintre noi este definitorie pentru viitorul nostru. Fiecare persoana este diferita, asa ca putem avea o multime de cariere in diverse domenii, unele care pot functiona bine, altele care vor trebui schimbate la un moment dat. Pentru a avea o cariera dezvoltata intr-o directie corecta si a reusi sa ajungem sa ne indeplinim toate idealurile vom avea nevoie de ghidare si de consiliere de specialitate.

Ghidajul nu este un proces foarte simplu, e vorba de o cariera si de un anumit parcurs, asa ca responsabilitatea este mare. In cadrul programelor de coaching cariera oamenii cu experienta pot pune in aplicare metode si tehnici moderne, creative, pentru a maximiza potentialul personal si profesional. Nu exista un moment anume cand e bine sa ne adresam unui expert in coaching cariera, si cei aflati la inceput de drum, si cei care au deja o cariera, dar care au diverse probleme sunt canditatii ideali pentru programe de acest tip. Cum va poate ajuta un „coach”? Foarte simplu. In urma sedintelor special gandite veti sti ce va doriti de la cariera, de la jobul actual, veti putea sa stabiliti prioritati si obiective clare, concise. Progresul realizat in drumul spre indeplinirea obiectivelor va putea fi contorizat mai usor, in permanenta va exista si o alta perspectiva din afara, obiectiva, care va contribui la gasirea celor mai bune solutii pentru problemele ivite. Pe masura ce sedintele vor trece cursantii vor observa cum obiectivele vor fi atinse mai rapid, cunoasterea de sine si increderea vor fi mult mai usor de inteles si de pus in practica.

Un coach specializat in cariera poate sa descopere si anumite atuuri, anumite calitati pe care cursantul le are si pe care le poate folosi pentru a obtine ce isi doreste de la viata sa profesionala. Chiar si in cautarea unui loc de munca un profesionist din acest domeniu poate oferi suport prin feedback si idei pentru a gasi in cel mai scurt timp jobul potrivit. Brandingul personal si obtinerea unei viziuni de ansamblu asupra carierei sunt alte doua avantaje pe care le puteti avea in urma colaborarii cu un coach.

No comments:

Post a Comment