Campaniile mail marketing – contact direct cu publicul

Un concept relativ nou pe segmentul business, marketingul prin email este una dintre armele imbatabile pe care le au proprietarii de business-uri pentru a-si promova afacerile. Mesajul unei companii  - fie ca este vorba despre un spot publicitar video, despre o reclama, despre lansarea unei campanii noi, despre promovarea unui produs sau a unei serii de produse sau despre anunturi legate de reduceri sau lichidari de stoc - ajunge in mod direct la clientii sai prin intermediul emailului, gratie unei campanii mail marketing. Dincolo de promovarea unui anumit produs sau a unei campanii noi a unui brand, marketingul direct prin email reprezinta o buna modalitate de a tine in mod constant legatura cu clientii si a de consolida imaginea unui brand in constiinta acestora. Newsletterele trimise de companii, tot prin email, au si ele rolul de a spori notorietatea unui brand si de a comunica orice noutate legata de acesta.

Succesul unei companii pe nisa pe care ea activeaza este, in era Internetului pe care o traversam, conditionat de existenta unui departament care sa se ocupe exclusiv de promovarea pe segmentul online. Iar in cadrul acestui tip de promovare, mail marketingul este o componenta indispensabila. Eficienta unei campanii mail marketing depinde de numarul de clienti catre care porneste mesajul . Companiile pot avea in lista de contacte atat clienti cu care interactioneaza in mod direct, cat si baze de date cumparate de la companii de profil. Dintre acestea din urma, pot proveni noi potentiali clienti, tocmai datorita mail marketingului.
Pentru ca o campanie mail marketing sa aiba succes are nevoie de cativa pasi esentiali: stabilirea unui plan si a unui calendar de campanie, adecvarea continutului la tipurile de public, personalizarea mesajului, verificarea in mod constant a feedback-ului din partea clientilor. O campanie de marketing prin email bine realizata, ca parte a unui plan complet de promovare online, va fi cu siguranta calea catre a castiga cat mai multi clienti si cat mai multa notorietate.

No comments:

Post a Comment