Certificat energetic, valoarea energetica a unui imobil

Piata imobiliara se pare ca-si revine treptat treptat. Nimeni nu-si doreste ca preturile sa revina la vechile valori, insa, cu siguranta, dezvoltatorii imobiliari sun bucurosi ca lucrurile au inceput sa se mai schimbe.

Si pentru ca nevoia de case este si va ramane permanenta, si pentru ca suntem la inceputul anului universitar cand studentii isi cauta locuinta, trebuie sa va reamintim de prezenta unui document nelipsit de la orice transactie imobiliara, si anume certificat energetic.

Fie ca e vorba de un contract de vanzare-cumparare, fie de inchiriere, certificatul energetic trebuie sa se afle printre actele obligatorii. Acest certificate este realizat de catre un auditor acreditat care va realiza toate masuratorile si actiunile prin care sa reiasa valoarea energetica a imobilului vizat.

Certificatul energetic are o valabilitate de 10 ani de zile. Daca, de la data emiterii acestuia si pana la expirarea lui se aduc imbunatatiri, trebuie eliberat un alt certificate energetic care sa ateste clasa energetica. Clasele energetice sunt de la A pana la G, unde A atesta un consum mic, deci o valoare energetica buna, iar G un consum mare, deci o valoare eneregetica ridicata. In elaborarea certificatului energetic sunt analizate instalatiile sanitare, termice, electrice, gradul de ingrijire, prezenta termopanelor, anveloparea imobilului…

Pentru eliberearea unui certificate eneregetic trebui sa puneti la dispozitia auditorului urmatoarele acte:

- plan general de incadrare pentru imobil,
- planurile de arhitectura,
- planurile cu sectiuni,
- planurile instalatii incalzire si apa calda,
- releveul apartamentului,
- detalii constructie pentru tot ce inseamna zidarie,
- date de identificare pentru centrala termica, calorifere, tamplaria termoizolanta

Pentru detalii suplimentare si pentru eliberearea de certificate energetice, accesati energoauditor.ro, site-ul arhitectului Costel Stanescu.

No comments:

Post a Comment