Prin ce este radioul superior altor canale media?!

Stirile nationale reprezinta un mare interes pentru intreaga populatie, insa atunci cand vorbim despre stirile locale, precum stiri Alba Iulia, deja interesul este direct proportional cu numarul locuitorilor judetului, iar costurile de productie ale unor astfel de stiri pot fi mai mari sau mai mici. De regula acestea sunt raportate si la numarul de cititori respectiv cumparatori, atunci cand vorbim despre ziare, reviste, de ascultatori - atunci cand vorbim despre radio sau spectatori - cand vorbim despre televiziune.

Costurile de productie insa sunt destul de mici cand vorbim despre canalele de transmisie online. Desigur ca la ora cinci dupa amiaza, toata lumea se va bucura de stirile nationale la televizor, in loc sa caute un canal local, cum toata lumea va dori sa dea banii pe un ziar cu informatii nationale, si nu pe unul care sa cuprinda informatii strict locale, precum stiri Alba Iulia. Insa atunci cand dorim informatie de calitate - apelam cu siguranta la radio, canalul de transmisie care s-a dovedit a fi cel mai eficient din mai multe motive. De exemplu, una din calitatile de baza ale informatiei la radio este continuitatea.

Radioul nu numai ca emite cea mai mare cantitate de informatie, dar acesta este un proces ce nu se intrerupe niciodata pe intregul parcurs al programelor emise de un post de radio. Oricand programul poate fi intrerupt pentru a se prezenta o stire de ultima ora. In plus un post de radio are programe de informatii din jumatate in jumatate de ora si aceasta realitate ii ofera posibilitatea de a urmari un eveniment pe intreaga sa desfasurare. O alta calitate a informatiei de radio este diversitatea. Fiecare om poate afla din emisiuni stirile pe care le doreste. Stirile politice, economice si de bursa, utilitare, din domeniile culturii, stiintei, sportului – toate temele, toate sectoarele activitatii umane isi gasesc la radio spatii in emisiuni. Intr-un program de 24 de ore sau chiar mai putin, se incearca gasirea raspunsurilor la o gama de interese umane extrem de larga.

No comments:

Post a Comment