Ce sa eviti cand mergi la ski in Austria?

In contextul general al statiunilor europene dedicate schiorilor, Austria ocupa un loc de frunte, atat datorita calitatii partiilor, frumusetii statiunilor si peisajelor, dar si datorita calitatii deosebite a spatiilor de cazare. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti oferte ski Austria, si mai ales lucruri pe care trebuie sa le eviti pentru o vacanta reusita, lipsita de riscuri si cu asteptari pe care sa nu ti le poti indeplini.
 
Daca este prima ta vacanta la ski si vrei sa inveti sa schiezi intr-una dintre scolile de schi celebre in Europa opteaza intotdeauna pentru destinatii potrivite nivelului tau de pregatire. Evita statiuni precum St. Anton, care este oricum si destul de scumpa. Poti opta mai degraba pentru Zell am See sau Kaprun, extrem de populare in randul turistilor de pretutindeni. Evita traseele in afara pistelor, daca esti incepator si daca nu esti foarte bine familiarizat cu zona. Pot fi extrem de riscante, nu numai din punct de vedere al pericolului producerii de accidente, dar si pentru ca exista riscul de avalanse. Traseele off-piste nu sunt foarte populare, si atrag in general schiori foarte experimentati. Evita sa alegi o statiune in care nu ai suficiente modalitati de petrecere a timpului off-ski. Mai ales daca mergi in vacanta cu familia, poti fi convins ca nu vei sta cat e ziua de lunga pe partie, si atunci ai nevoie de o oferta generoasa de restaurante, magazine, poate si de ceva trasee de drumetie, obiective turistice pe cat posibil si ceva optiuni pentru spa.
 
Daca esti genul care prefera linistea si o vacanta mai retrasa, departe de aglomeratia celor mai populare statiuni, care nu iti lasa loc sa te misti pe pista sau unde nu gasesti loc in restaurantul care te atrage, poti opta pentru statiuni mai retrase. Vei gasi si aici partii bune, hoteluri sau pensiuni de calitate si nu vei face rabat de la pretentiile pe care le ai de la vacanta de iarna. Poti opta, asadar, pentru Leogang, in apropiere de Zell am See, o statiune linistita cu partii pentru incepatori si schiori de nivel mediu. De asemenea, ai si varianta Obergurgl, perfecta pentru familii, dar departe de tumultul marilor resorturi.

No comments:

Post a Comment