Jocul de golf o atractie si in Romania

Golful in Romania incepe sa prinda din ce in ce mai mult teren in randul iubitorilor de acest sport, el fiind introdus in categoria de jocuri exclusiviste.

Termenul de golf a aparut oficial in 1457 in cadrul unei legi date de parlamentul scotian prin care se interzicea practicarea acestui joc. Printre iubitorii de golf circula insa, o gluma referitoare la denumirea acestui sport, conform careia cuvantul este un acronim pentru ''gentlemen only, ladies forbbiden''. Pentru a  practica acest tip de sport ai nevoie nu numai de bani asa cum se afirma, dar si de ceva timp. Ca ustensile necesare acestui joc indispensabile sunt crosele cu ajutorul carora se loveste o minge pozitionata intr-o zona de start, pana in zona finala numita ‘’hole’’. Pe un teren de golf exista 18 parcursuri, o partida formata din 4-5 jucatori durand in medie cam 4.5 ore.

In ceea ce priveste durata de invatare a jocului, aceasta este relativa tinand de dorinta fiecaruia, precum si de interesul acordat asimilarii strategiei de joc. Nu se poate spune cu exactitate de cat timp are nevoie un novice sa invete regulile si modalitatea de joc, existand cazuri cand acestia au deprins tot ceea ce era necesar sa cunoasca si numai intr-o saptamana. Privind latura sociala a acestui joc, se spune ca el se potriveste bine cu mediul de afaceri, deoarece fiind practicat in general de afaceristi acestia discuta in timpul unui joc de golf oportunitati de afaceri sau dezvoltari de capital.

In Romania acest tip de sport de bucura de un real succes mai ales dupa aderarea tarii noastre la U.E., existand terenuri mici de catre 9 si 6 parcursuri, insa pe viitor se pregateste amenajarea unui teren de golf de 18 parcursuri.

Fiind o combinatie de sport in natura ce confera ideea de apartenenta la un club precum si intretinerea relatiilor de afaceri, golful a inceput sa se dezvolte rapid fiind singurul sport cu o rata de crestere de 12% pe an.

Pe langa caracterul de socializare pe care il detine, golful a devenit si un sport practicat de familii intregi, traditia transmintandu-se din generatie in generatie, devenind un obicei pentru anumite familii pasionate de acest joc. 

No comments:

Post a Comment