Despre sterilizarea apei

Apa reprezinta resursa cea mai importanta a vietii noastre si cu siguranta ca este un lux de care nu ne permitem sa ne lasam, apa este singurul viciu al organismului nostru pe care trebuie sa il apreciem si sa il lasam sa persiste in viata noastra. Apa este intr-adevar un lux, insa unul pe care toata lumea si-l permite si pe care ar trebui sa il aprecieze mai mult, iar locuitorii acestei planete ar trebui sa constientizeze ca tot ceea ce ne inconjoara nu are o viata infinita.

Insa nu aceasta ar fi problema principala a omenirii, ci faptul ca avem multe resurse de apa si nu le folosim cum trebuie, cel putin nu stim sa profitam de ele, iar altii profita prea mult, ori chiar duc la extrem uzul acestora. Apa potabila, cea pe care noi o putem consuma, este extrem de scumpa atunci cand vine vorba de plata, insa numai pentru cei care locuiesc la bloc dar si la casa, in spatii urbane foarte dezvoltate. Pentru cei care locuiesc in natura este posibil sa o aiba in mod gratuit, insa nu inainte de a aplica un proces si anume cel de sterilizare apa. Aceasta sterilizare este un proces destul de simplu pe care cu siguranta de multe ori l-am auzit, insa niciodata nu l-am constientizat. Este clar ca din apa ce ne inconjoara si cea din care noi ne folosim nu vine cum este ea in stare naturala, ci este “prelucrata” foarte mult, daca ii putem spune asa.

Doua metode foarte importante de sterilizare ale apei sunt: folosirea de lumina ultraviolet si clorinarea. Ambele metode au si plusuri si minusuri, dar metoda de sterilizare a apei prin lumina ultraviolet este cea mai apreciata deoarece ea nu dauneaza atat de mult, in plus ea este cea mai recomandata de specialisti, avand in vedere ca lumina ultra violeta distruge intregul sistem de reproducere al bacteriilor si al virusilor.

No comments:

Post a Comment