Frumusetile Romaniei

Din pacate, in Romania se petrece un lucru ciudat. Locuitorii ei nu stiu sa isi aprecieze patria, sa ii exploreze frumusetile si sa se bucure de acestea. In schimb, strainii au cu totul alta parere despre tara noastra. Acesta este si cazul unui francez, care a vizitat Romania si a ramas surpins de frumusetile pe care le-a intalnit aici. De aceea, el a decis sa faca un videoclip in care sa arate locurile mioritice, ca in final acesta sa ajunga viral pe internet.

In videoclip apar imagini din natura, oameni care lucreaza pe camp sau imagini din interiorul unei biserici. Pe un fundal muzical, tanarul spune cateva cuvinte despre impresia care i-a fost lasata.
,,cand vii pentru prima data in Romania se spune ca trebuie sa iei o piatra in gura. Pentru a-i gusta pamantul, pentru a-i simti parfumurile salbatice.
Se spune ca trebuie sa stii sa privesti de aproape comorile pe care le rezerva sub ochii nostri, in padurile sale umede de brad si de stejar batran, in intinderea lanuilor de porumb, de ovaz, de grau si de paie uscate.
Se spune atunci ca nu trebuie decat sa te apleci si sa culegi. Se spune ca aici exista pomi cu fructe magice, ca acele livezi cu prune ale caror elixir ii face pe oameni mai fericiti. Se poate auzi de departe ecoul legendelor si povestilor fantastice, povestilor care te fac sa visezi. Se mai spune ca, daca mergi departe in inima Transilvaniei, in locuri somptuoase, poti intalni copaci vorbitori si flori fermecare. [..]
Dar locurile frumoase nu-si arata toate ascunzisurile, iar pietrele batrane nu-si spun toata povestea. Exista in Romania o gradina imensa. Ea ascunde o comoara. Cand vii in Romania ti se spune sa iei o piatra in gura. Acum stiu de ce. Piatra este de aur”, recita francezul in videoclipul lui.

Oare suntem noi gata, ca romani, sa ne apreciem tara la adevarata ei valoare? Sa incetam sa ne mai plangem de politicieni si saracie?
Haideti sa ajutam la schimbarea mentalitatilor…

No comments:

Post a Comment