Tipologia restaurantelor

Exista o tipologie pentru orice, chiar si pentru restaurante. Chiar daca exista foarte multe tipuri de locatii specializate pentru a servi mancare, specialistii au reusit sa creeze 5 categorii de restaurante. Pentru ce este util sa stim acest lucru? In primul rand, pentru a stii la ce sa ne asteptam atunci cand intram intr-un restaurant. Mai mult decat atat, este util sa stim aceste lucruri chiar si pentru cultura noastra generala.
 
Asadar, unul din cele mai raspandite tipuri de restautant este restaurantul clasic. Acest tip de restaurant este specializat in servirea unei game foarte variate de preparate culinare, dar si produse de patiserie si bauturi alcoolice si non-alcoolice. Este bine de stiut ca aceste restaurante clasice ofera consumatorului posibilitatea de a comanda preparate, astfel incat sa acopere toate cele trei mese ale zilei: mic dejun, dejun si cina.
 
Restaurantul cu specific este un alt tip de restaurant. Aceasta tipologie de restaurant se bazeaza, in general, pe  gama de produse culinare specifice unei culturi, avand in plus si decorul specific. Din categoria restaurantelor specifice fac parte si crama, coliba sau hanul, toate specifice romanesti. Si restaurantul specializat este o categorie aparte in tipologia restaurantelor. Restaurantele specializate ofera consumatorilor sortimente de preparate culinare si de bauturi. Din aceasta categorie fac parte restaurantul vanatoresc sau cel pescaresc.
 
Barul de noapte este o alta categorie a restaurantelor. Pe langa mancare si bautura, aceste tipuri de locatii ofera consumatorilor si program de divertisment si muzica.
Un alt tip de restaurant este beraria.  Dupa cum si numele sugereaza, locatia ofera clientilor diverse sortimente de bere in asociere cu preparate potrivite acestei bauturi (friptura, gratar etc).
            
Daca locuiti in orasele mari, atunci aveti ocazia sa experimentati toate cele 5 tipuri de restaurante. In cele din urma nu ar trebui sa uitam de restaurantele de tip ballroom nunta, care pot transforma marele eveniment in ceva special atat pentru miri cat si pentru invitati.

No comments:

Post a Comment