Sisteme de supraveghere

Chiar daca traim intr-o lume in care te temi pentru orice si de oricine, tehnologia ne ajuta sa ne mentinem in siguranta. Din pacate a trebuit sa avansam din acest punct de vedere ca sa putem sa infruntam lipsa de morala a unor oameni sau lipsa de bun simt ori rautatea altora.

De ce sa folosesti in ziua de azi un sistem supraveghere? Pentru ca mediul inconjurator o cere. Fie ca il folosesti pentru interior, pentru exterior sau pentru masina ori garaj, fie ca esti putin mai deplasat si iti pui o camera de supraveghere chiar la usa, ca sa vezi cine vine la tine, cert este ca tehnologia ne ajuta sa ne simtim mult mai in siguranta si ne face sa dormim linistiti pe timp de noapte. Desigur ca sistemele de supraveghere pot fi foarte complexe in functie de necesitati. Daca vrei sa supraveghezi bona copilului tau, poti folosi o camera ascunsa, foarte micuta care este practic invizibila si nu este depistata de nimeni. Daca vrei sa supraveghezi colectivul caruia ii esti sef si vrei sa auzi si ceea ce vorbesc ei despre tine in lipsa ta, atunci vei avea nevoie de camere de supraveghere cu sunet incorporat, iar daca vrei sa supraveghezi un muzeu, e clar ca vei avea nevoie de foarte multe camere care sa aiba si senzor de miscare, sa aiba in dotare infrarosu sau multe altele.

Sistemele de supraveghere ne ajuta foarte mult mai ales la supravegherea traficului sau la monitorizarea activitatii dintr-un supermarket. Oricum ar fi si oriunde ar fi ele pozitionate ne fac sa ne simtim mai in siguranta, chiar si atunci cand mergem cu metroul, cu trenul sau pe strada. Si in ciuda faptului ca ne invadeaza intimitatea, primordial este desigur sa ne simtim ocrotiti si sa ii stim pe cei dragi in siguranta.

No comments:

Post a Comment