Cum sa-ti intretii PC-ul pentru a face cat mai putine drumuri la service calculatoare?

Vizitele la service calculatoare sunt intotdeauna inoportune din toate punctele de vedere: fie ai de predat un proiect important a doua zi, fie tocmai ti-ai cheltuit banii de buzunar pe ceva ce iti doreai de mult timp. Durata medie de viata a unui calculator / laptop este de 3 ani, ceea ce inseamna ca vei face des vizite la magazinele de tip service daca nu ai grija sa previi cat mai mult timp problemele si sa lungesti durata de viata a pieselor.

Iata 5 metode simple de a-ti ingriji calculatorul – recomandate de catre specialistii in service calculatoare de la  coreit.ro.
Scapa de praf cel putin o data pe an. Calculatoarele sunt cea mai cunoscuta metoda de a aduna praful. Nici un alt aparat sau produs special pentru indepartarea prafului nu reuseste sa adune atat de mult praf cat o poate face un calculator sau laptop. Depus pe componentele interne, praful ingreuneaza racirea si produce supraincalzirea calculatorului, ducand la scaderea performantei si a duratei de viata. Specialistii de la service laptop si calculatoare recomanda curatarea prafului din interiorul calculatorului cu ajutorul unui aspirator pus pe functia de suflat sau a unui foeon setat pe aer rece. Evita solutiile chimice deoarece acestea pot defecta componentele delicate de pe placile din calculator.
Nu fuma langa calculator. Acest sfat este de obicei bine ascuns de catre inginerii din service calculatoare, insa noi am hotarat sa il impartasim cu tine. Particulele fine de la fumul de tigara se depun cu viteza pe toate componentele interne ale calculatorului. Pe langa mirosul neplacut, acestea afecteaza performanta si impiedica aerisirea eficienta, ca si praful, cu o singura difenta: praful de tigara este mult mai dens si mai greu de indepartat.
Scaneaza computerul cu un antivirus performant o data pe luna, pentru a detecta eventualele probleme inainte ca acestea sa distruga in mod fizic calculatorul. In centrele de service calculatoare aceasta este una dintre cele mai intalnite cauze de defectare. Pentru o protectie optima, apeleaza si la scanari cu un program de intretinere, care va creste performanta calculatorului.
Defragmentarea este esentiala si toate calculatoarele care ruleaza sistemul de operare Windows au un program embeded pentru aceasta functie. Daca nu rulezi Windows, a doua alegere a technicienilor din centrele de service calculatoare este un program specializat de defragmantare a discului.
Fa copii ale documentelor regulat. Poate cea mai importanta regula pe care toti inginerii din service calculatoare si-ar dori sa o cunosti. Majoritatea utilizatorilor de calculatoare isi salveaza documentele importante pe aceasi partitie pe care ruleaza sistemul de operare si nu realizeaza un back-up. Aceasta face ca o defectiune a calculatorului sa faca dificila, chiar imposibila, recuperarea datelor importante. Concluzia: fa-ti un back-up macar o data pe luna.
Pune in aplicare aceste sfaturi si te vei bucura mai mult timp de calculatorul tau. Vizitele la service calculatoare vor fi planificate de tine, pentru a adauga componente care sa creasca performantele aparatului, ci nu impuse de situatiile-limita in care acesta nu mai merge.

No comments:

Post a Comment