10 convingeri medicale incredibile din trecut

Dieta cu viermi lati. Acum mai bine de 100 de ani, societatea a inceput sa dea femeilor ideea ca trebuie sa fie foarte slabe, insa pentru ele nu era asa de usor sa dea jos kilogramele in timp record. Industria medicala a venit in ajutorul lor cu pastile pentru dieta continand viermi lati, tenii. Le-a luat ceva tuturor sa-si dea seama ca viermii lati cauzeaza scaderea greutatii, dar pot produce diaree, deficiente de vitaminizare a organismului, insomnie si malnutritie.

Astazi, nimeni nu stie daca practica aceasta chiar a existat. Dietele cu viermi lati tin doar de publicitatea veche si de zvonuri. Cu toate astea, publicitatea de atunci sugereaza faptul ca, desi nu se stia exact daca contineau viermi, oamenii le cautau in disperare. Vanzarea de viermi lati e interzisa astazi in America si alte locuri din lume, pe online se vand viermi lati pentru diete. Inevitabil, oamenii care cumpara asa ceva se imbolnavesc garantat. Sangele de liliac vindeca orbirea. Mediul infect, tropical prezent de-a lungul Nilului determina infectii ale ochilor, problema pe care egiptenii antici o aveau mai tot timpul. Asa ca au trebuit sa gaseasca o cale sa se vindece si cel mai la indemana tratament era sa-si picure sange de liliac in ochi. Logica din spatele acestui leac nu e chiar asa de nebuna.

Egiptenii credeau ca daca liliecii zburau noaptea aveau si o vedere brici, iar sangele lor era probabil sa contina si niste substante miraculoase care puteau vindeca ochii bolnavi. Desigur, astazi stim ca liliecii nu vad mai deloc si se orienteaza in spatiu doar pe baza ecolocatiei, ecoului.

No comments:

Post a Comment