De ce este important sa folosim anvelope de iarna in perioada rece a anului?

Venirea iernii a adus mereu cu ea o dificultate majora pentru toti proprietarii de automobile, din cauza conditiilor dificile de drum si rata accidentelor crescuta. Cele mai multe tari au anumite legi care pune in aplicare reglementarile de conducere, in aceasta perioada deosebit din an, una dintre cele mai importante specificatii fiind utilizarea de anvelope de iarna.

Desigur, exista si alte actiuni care trebuie sa fie facute de catre un conducator auto responsabil pentru a asigura siguranta pasagerilor si lunga durata de viata a masinii sale; cele mai relevante dintre acestea fiind cele verificate in timpul inspectiilor de siguranta (de exemplu schimbarea uleiului si alinierea rotilor). Chiar daca asa-numitele "anvelope all-season" sunt in foarte folosite, majoritatea soferilor sunt multumiti cu anvelopele iarna moderne, care inlocuiesc usor folosirea lanturilor si garanteaza o mai buna manevrare. Diferenta dintre acest tip special de anvelope si cele regulate, este compozitia de cauciuc (anvelopele de iarna au o concentratie mai mare de cauciuc natural), care permite o mai buna tractiune la temperaturi scazute.

O alta particularitate este existenta mai multor zone ale benzii de rulare mica, ceea ce reduce foarte mult riscul de acvaplanare. Pe de alta parte, anvelopele de iarna nu sunt suficiente pentru a garanta o calatorie in conditii de siguranta, intretinerea vehiculului constanta fiind necesara in timpul lunilor reci. Schimbarea uleiului si alinierea rotilor sunt doua dintre cele mai importante aspecte ale intretinerii pe timp de iarna. Mecanica moderna permite de asemenea, proprietarului sa verifice inainte si dupa unghiurile si sa le comparecu specificatiile tehnice. Cand vinde o masina (sau, in cazul unui accident), acest jurnal a tuturor inspectiilor de siguranta se poate dovedi a fi foarte util. In cele din urma, indiferent daca aceste masuri de precautie de iarna sunt impuse in mod legal, ele sunt vitale pentru siguranta si durabilitate.

No comments:

Post a Comment