Fecalele umane, poate cea mai buna si mai ieftina sursa de … aur?

Zilnic mergem o data sau de mai multe ori la baie pentru a scapa organismul de toxine si a elimina fecalele umane atat de rele pentru intestinte si pentru starea noastra generala. Foarte multe lume nu se gandeste ca atunci cand tragem apa pierdem milioane de euro, care se duc fix pe… apa sambetei. Nu, nu e o gluma proasta, e o realitate descoperita de oamenii de stiinta americani care au facut teste la statiile de epurare.

S-a constat ca materiile fecale pot fi o sursa de extractie pentru aur si alte metale pretioase si asta cu niste costuri mici si „materie” la dispozitie in cantitati nelimitate-daca ne gandim la cati oameni isi fac nevoiele importante cel putin o data pe zi, daca nu de mai multe ori, vom intelege ce potential are afacerea. Mediul inconjurator va fi protejat, pentru ca la extragerea din roca se folosesc diferite substante toxice eliberate apoi in mediu, vom avea aur si argint fara sa ne chinuim sa cautam prin munti si sa sapam pana ametim doar pentru cateva kilograme. De asemenea, excrementele umane mai contin si metale rare scumpe precum paladiu si vanadiu. Ganditi-va ca in America, o tara ca produce enorm de multe deseuri zilnic, doar jumatate din cantitatea de materii fecale din statiile de epurare e folosita in agricultura si pentru paduri, iar jumatate din cantitatea colectata e aruncata. Alt studiu a avut ca rezultat stabilirea unei cifre pe care americanii o pot castiga din propriile fecale, cam 13 milioane de dolari numai din metalele scoase din excremente umane.

Concentratia de metale pretioase din deseurile umane este la fel de valoroasa ca aceea din roci, fiind viabila din punct de vedere economic. Daca ar fi aplicat la nivel global, studiul ar putea sa ne dezvaluie ca intreaga planeta ar castiga enorm, material si la nivel de mediu inconjurator, daca ne-am folosi de tot ce arunca organismul nostru fara sa clipeasca.

No comments:

Post a Comment