Invitatii oficiale vs invitatii nonformale

Botezul unui copil inseamna dincolo de slujba de la biserica, un moment solemn si extrem de important mai ales in familiile de crestini practicanti care inteleg taina Sfantului Botez, si un moment de veselie si de bucurie. Este un moment de bucurie pe care, cu foarte putine exceptii, parintii aleg sa il sarbatoreasca alaturi de cei dragi, de prieteni, de familie si de toti cei impreuna cu care pot impartasi bucuria.

Spre deosebire de nunta, unde in general inainte de invitatia propriu zisa la eveniment se face un anunt catre cei care urmeaza a fi invitati, astfel incat acestia sa aiba timpul necesar pentru a se pregati, in cazul botezului faptul ca o femeie este insarcinata reprezinta practic un prim anunt catre cei apropiati ca peste cateva luni vor fi invitati sa ia parte la crestinarea nou-venitului. Din superstitie, parintii nu se ocupa de prea multe detalii legate de venirea pe lume a unui copil pana ce acesta nu se naste sanatos si pana cand nu este sigur ca nasterea a decurs fara probleme atat pentru mama cat si pentru copil. De regula acesta este si momentul cand pot incepe pregatirile pentru botez, iar familia poate face anunturile catre cei apropiati. Invitatiile se trimit cu cel putin o luna inainte de eveniment, daca este un eveniment mare, la care vor fi respectate uzantele. Un astfel de eveniment impune de asemenea alegerea unor invitatii de botez care sa fie in ton cu nota generala a petrecerii. Astfel, daca se opteaza pentru o petrecere asemanatoare petrecerii de nunta, cu decoratiuni florale, cu foarte multi invitati, gazduita de o locatie eleganta, este musai ca si invitatiile sa se supuna regulilor de design impuse intregii petreceri.

Daca, dimpotriva, se opteaza pentru un eveniment de o mai mica amploare, la un restaurant sau la o terasa in care se merge de obicei alaturi de prieteni, daca este o petrecere deloc formala, ci mai degraba o sarbatorire a micutului se pot alege invitatii mai atipice, mai haioase. Ambele tipuri de invitatii se pot gasi intr-o varietate de modele si cu texte dintre cele mai inspirate la www.invitatiioriginale.ro.

No comments:

Post a Comment