Atractii turistice pe care era sa le pierdem

Statuia Libertatii. Pusa la pastrare. Milioane de imigranti vin din toata lumea si trec pe sub torta Statuii Libertatii pentru a incepe o viata noua si a avea un viitor mai bun in America. Reprezentand idealismul poporului si tarii sale, Statuia Libertatii este vizitata anual de milioane de oameni. Statuia Libertatii a fost un cadou facut de … francezi americanilor. Este adevarat si fals in acelasi timp. Auguste Barthold, cel care a construit statuia, a vrut sa o puna la intrarea in Canalul Suez, si a vorbit prima data cu autoritatile egiptene.

Egiptenii nu au fost de acord, asa ca Barthold s-a dus la americani sa le propuna targul cu statuia, in pragul celebrarii independentei lor. 15 ani au fost necesari finalizarii statuii, care a fost construita in intregime intr-un cartier din Paris, fara sponsori si hale imense de productie. Joseph Pulitzer a salvat situatia si a promis ca numele tuturor donatorilor va aparea in publicatia sa. Trucul de marketing a mers, statuia a fost livrata pe vasul francez Isere in 300 de bucati. Cand a ajuns la americani dupa ore intregi de deriva pe apele tulburi ale oceanului, statuia a fost pusa la pastrare un an. Intr-un final, dupa ce toate numele celor care au contribuit la ridicarea ei au aparut in ziarul lui Pulitzer, statuia a ajuns pe locul unde poate fi vazuta si astazi. Alamo. Planul diabolic al lui Bowie.

Texasul isi aminteste de celebra cladire Alamo, Mexicul la fel, chiar si Bowie, Jim. Construita initial pentru a gazdui o capela, cladirea a fost distrusa de o furtuna puternica la sase ani de la constructie. Biserica din piatra a disparut si ea prabusita la 12 ani de la constructie. A doua capela din piatra a inceput sa fie construita insa epidemiile si lipsa oamenilor care sa ajute la ridicarea ei au zadarnicit orice speranta ca va fi ridicata vreodata. Ulterior, a fost transformata in parohie si in spital. Mai tarziu, ce a mai ramas din cladire a fost distrusa pentru a nu ajunge pe mainile dusmanilor.

No comments:

Post a Comment