Lucruri incredibile pe care copiii au fost lasati sa le faca

Sa faca operatii. Autoritatile au fost socate cand au fost anuntate de existenta unui video in care un baietel facea o operatie pe un pacient. Dileepan Raj, in varsta de 15 ani, a facut o cezariana unei rude de 20 de ani insarcinata si programata sa nasca in spital, sub atenta indrumare a parintilor sai, amandoi doctori la spitalul unde a fost filmata procedura medicala.

Tatal baiatului i-a facut anestezie pacientei, apoi l-a inregistrat pe fiul sau in ideea ca poate va intra in Cartea Recordurilor. Copilul a fost nascut prin cezariana fara incidente, insa parintii au fost trasi la raspundere-ei s-au aparat spunand ca baiatul doar a asistat la procedura medicala, nu ca ar fi facut-o el. Parintii nu au scapat de condamnare si li s-a intentat un proces cu trei capete de acuzare. Sa navigheze in jurul lumii fara parinti. Nu mai putin de sase tineri sub 18 ani au navigat in jurul lumii sperand sa fie desemnati cei mai tineri indivizi care au facut lucrul acesta. In 2010, daneza Laura Dekker a petrecut 17 luni la bordul unei nave numita Guppy, la doar 14 ani. Ea a terminat tuneul de 50.000 de kilometri in 16 ani. Plecarea sa, planuita pentru anul 2009, a fost interzisa de guvern, care s-a indoit sa abilitatea ei de a naviga singura si starea psihologica necesara unei astfel de actiuni, punand la indoiala cat de intregi la minte erau parintii. Alti tineri temerari care au vrut sa infrunte singuri apele au sfarsit prin a se confrunta cu valuri uriase, defectiuni mecanice, intoxicatie cu mancare si singuratate intensa. Un baiat de 16 ani a pus pe jar trei tari, care au incercat sa-l salveze din apele involburate de furtuni puternice, dupa ce incercase sa ajunga si el faimos ca fratele sau care reusise sa isi duca planul la bun sfarsit.

Parintii copilului au fost acuzati ca nu au avut grija de el si l-au incurajat prosteste sa se duca pe niste ape extrem de periculoase si pe timpul iernii. Cartea Recordurilor a hotarat sa nu mai includa categoria cel mai tanar navigator tocmai pentru a descuraja astfel de aventuri foarte periculoase.

No comments:

Post a Comment