Boli iesite din comun care se manifesta doar in anumite culturi

Tabanka. Tabanka este numele unei suferinte teribile pe care o au barbatii din Trinidad. Din punct de vedere istoric, tabanka ii loveste pe cei care si-au pierdut perechea in favoarea unui rival, insa recent, definitia a fost extinsa pentru dragostea neimpartasita. De obicei, cine sufera de tabanka isi pierde interesul pentru lume, nu mai mananca, are dureri de stomac intense si insomnie. Pe masura ce boala evolueaza, calea pe care o iau pacientii e din ce in ce mai „neagra”, bautura ia loc de medicament, depresia grava se instaleaza si se ajunge la suicid.

Multi bolnavi de tabanka ascund suferinta si nu ii lasa pe ceilalti sa ii trateze. Consensul general este ca pacientii trebuie sa mearga mai departe. Si barbatii, si femeile iau in deradere tabanka. Femeile sufera de aceasta boala mai rar decat barbatii partial pentru ca accepta ca pot pierde un partener pentru alta femeie. Posesiunea Zar. Potrivit sistemului evreilor etiopieni, Adam si Eva au avut 30 de copii. Speriati ca Divinitatea se va rabuna pe cei mai frumosi copii, Eva a ascuns 15 dintre ei in Eden. Divinitatea a vazut lucrul asta si i-a facut pe toti 15 invizibili. Ceilalti 15 au devenit stramosii rasei umane, in timp ce cei 15 invizibili au deventi zar, spirite care banturi fratii pamanteni.

Pacientii diagnosticati cu aceasta boala sufera mai intai de dureri de cap si oboseala. Manifestarile apar mai ales dupa un eveniment traumatic sau foarte stresant din viata, dupa o modificare de status social, infertilitate sau schimbari majore in cercul social. Se incearca exorcizari, metoda transelor pentru a face spiritul sa se elibereze de probleme, promisiuni facute spiritului, de orice natura.

No comments:

Post a Comment